Pozovite nas:
020 450 000
Orion | CDMA Internet
Internet i Televizija po akcijskoj cijeni. Sa ili bez ugovorne obaveze. Ako tražiš samo televiziju, pogledaj Prepaid Orion televiziju.
orion telekom, internet paketi, internet, televizija bez ugovorne obaveze, televizija, pripejd internet, prepaid internet, prepaid tv, orion tv, oriontv, kućni internet
15452
prenos-podataka-template-default,single,single-prenos-podataka,postid-15452,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
[contact-form-7 id="15317" title="Brza prijava"]

CDMA Internet

CDMA Internet

Internet za poneti omogućava prevezivanje korisnika CDMA tehnologijom preko USB modema

USB CDMA Internet koristi CDMA tehnologiju (Code Division Multiple Access) za vezu sa krajnjim korisnicima.

Ova tehnologija je, uopšteno posmatrano, nalik GSM tehnologiji, jer omogućava potpunu komfornost u radu korisnicima naših USB modema. Za razliku od GSM tehnologije, kod CDMA postoji znatno veći propusni opseg, te su pristupne brzine krajnjih korisnika veće.

U Republici Srbiji, kao i u Evropi, CDMA se emituje na frekvencijama koje su licencirane, i za upotrebu ove opreme potrebno je posedovati licencu nadležnog regulatornog tela. Orion telekom je 2009. godine na javnom tenderu dobio nacionalnu licencu za fiksnu bežičnu CDMA telefoniju i CDMA Internet.

CDMA tehnologija koju posedujemo radi na veoma niskoj frekvenciji, od 400 MHz, čime se postiže izuzetno velika pokrivenost signalom, i omogućava se veoma stabilna veza, bez optičke vidljivosti sa samim predajnikom.

Naša CDMA mreža

Orion telekom koristi CDMA2000 1xEV-DO Rev.A opremu, poslednju generaciju CDMA opreme gde korisnici imaju mogućnost pristupa širokopojasnom Internetu velikih brzina.

Ovaj sistem predstavlja najnoviju tehnologiju na polju bežičnih telekomunikacija, a radijus koji pokrivaju predajnici ovog tipa je izuzetno veliki, čak do 30 kilometara.

Krajem 2002. godine, paralelno sa standardnom CDMA2000 1X opremom, započeo je razvoj EV-DO opreme (Evolution Data Optimised). Osnovna razlika u odnosu na 1X verziju je što omogućava veće pristupne brzine u odnosu na 1X tehnologiju.

Naime, 1X tehnologija omogućava krajnjim korisnicima brzinu od svega 150 kb/s, dok je prva generacija EV-DO opreme već mogla da ponudi brzine od 1 Mb/s.

Naša mreža trenutno je dostupna u Beogradu, dok je u završnoj fazi postavljanje i puštanje u rad u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Po završetku ove faze, nastavićemo ubrzano da postavljamo opremu i u ostalim mestima u Srbiji.

Mapa pokrivenosti

Cenovnik

Setup i instalacija, po klijentskom uređaju €15,00
Business USB CDMA Internet ( 1024/250 kb/s),* mesečno €15,00
Dodatne informacije
* Brzina može da varira u odnosu na jačinu signala, odnosno lokaciju sa koje se koristi. Cene su prikazane u evrima, bez uračunatog PDV.

Plaćanje se vrši u dinarima po zvaničnom kursu NBS na dan izdavanja računa.

Kod ovih usluga, mesečni troškovi predstavljaju naknadu za korišćenje Internet linka/linkova, i obračunavaju se prema zvaničnom cenovniku Orion Telekom. Paketi usluga koji su dostupni korisnicima su isključivo FLAT, odnosno bez merenja protoka podataka ili drugih ograničenja.

Kod ovih usluga odnos brzina prijema podataka i slanja podataka nisu jednaki. Pored toga, s obzirom na samu prirodu ovih usluga, odnosno da je korisnik potpuno mobilan i da se može naći na bilo kom mestu, sasvim logično nije moguće dati garanciju na maksimalni kapacitet prenosa podataka. Stoga smo se odlučili da naš paket označimo kao procenu srednje vrednosti brzine koju korisnik može da ostvari normalnom upotrebom ove opreme

Za više informacija pozovite 011 4 100 007 ili se obratite na email biz.prodaja@oriontelekom.rs

Šta je potrebno za USB CDMA Internet

Korišćenje našeg USB Interneta je veoma jednostavno

Da biste mogli da koristite naše usluge USB CDMA Interneta, potrebno je:

  1. da posedujete Orion telekom USB modem, preko kog pristupate Internetu;
  2. da se nalazite u zoni pokrivenosti signalom naše mreže (trenutno dostupno u Beogradu);
  3. da posedujete računar (desktop ili laptop) sa slobodnim USB portom.

Nakon što prikopčate USB modem u svoj računar, automatski će se pokrenuti proces instalacije potrebnog softvera, nakon čega možete da se povežete na Internet.

Naš USB Internet je potpuno flat, odnosno ne postoji merenje količine prenetih podataka, te možete slobodno da uživate u svakom danu, bez bojazni za svoj budžet.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate našu Korporativnu prodaju:

Telefon: 011 4 100 007

Email: biz.prodaja@oriontelekom.rs