020 450 000
Orion | O nama
15590
orion-telekom-template-default,single,single-orion-telekom,postid-15590,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
[contact-form-7 id="15317" title="Brza prijava"]

O nama

O NAMA

U vremenu stalnih promjena, kada se javljaju nove potrebe i mogućnosti, moramo biti bolji, brži i pouzdaniji. Moramo znati ko smo i šta možemo!

Mi smo mlada, inovativna i dinamična telekomunikaciona kompanija.

Mi smo Orion telekom!

Kompanija Orion telekom je nastala 2010. godine u Beogradu, integracijom tri vodeća alternativna Internet provajdera (Media Works, Neobee.net i SezamPro). Iako smo mlada kompanija, iza nas stoji iskustvo u telekomunikacijama staro 20 godina. Ime smo dobili po sazvežđu Orion – najsjajnijem sazvežđu, vidljivom iz svakog dela planete zemlje. Već ova simbolika dovoljno snažno najavljuje ambicije kompanije.

Vlasnička struktura kompanije Orion telekom bila je ključ u njenom pozicioniranju na tržištu. Naši investitori obezbijedili su kredibilitet pri samom njenom nastanku. Orion telekom je finansiran od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i najvećih evropskih hedž fondova koji su videli potencijal u razvoju telekomunikacionog tržišta u Srbiji i Zapadnom Balkanu.

Od 2015. godine, Orion telekom posluje i na tržištu Crne Gore.

Kompanija je fokusirana na akvizicije, integraciju i razvoj alternativnih telekomunikacionih resursa sa ciljem da isporuči najkvalitetnije servise fiksne telefonije i Internet konekcije za privatne i poslovne korisnike.
office@oriontelekom.me

Misija, vizija, strategija

Naša misija je da obezbijedimo najkvalitetnija, inovativna rješenja odabranim tržišnim segmentima (privatni korisnici, mala i srednja preduzeća, velika preduzeća, javni sektor i veleprodaja) u skladu sa njihovim potrebama.

Naša vizija je da budemo najpouzdaniji telekomunikacioni operator.

Naša strategija:

 

  • Fokusiranje na direktnu prodaju, segmentiranu po tipu korisnika i regionalno orijentisanu;
  • Pravu brigu o korisnicima;
  • Stvaranje jakog brenda i marketing pogona za rezidencijalno tržište;
  • Konsolidaciju tržišta kroz akviziranje Internet provajdera sa ciljem postizanja nacionalne pokrivenosti servisima i uslugama;
  • Eksploataciju regularne wireless frekvencije;
  • IP mrežu;
  • Razvoj sopstvene internacionalne infrastrukture;

Članice Orion telekom grupe

Media works

Kompanija Media Works osnovana je 2000. godine, kao prvi provajder logo_mediaworksbežičnog Interneta u Srbiji. Osnovne delatnosti kompanije su informacione tehnologije: strateške, neophodne komponente uspeha svakog biznisa na tržištu.

Dugoročno gledano, cilj Media Works je ostvarenje što većeg uticaja na razvoj Interneta u Srbiji. Sa akcentom na masovno bežično povezivanje na Internet, uz dugoročno planiranje i sistemski razvoj infrastrukture, kompanija teži liderskoj poziciji na Srpskom tržištu.

Media Works tim trenutno čini 70 mladih, dinamičnih ljudi, profesionalaca u svom poslu, spremnih da se u svakom trenutku suoče i odgovore izazovu: kreativnost, znanje i brzina su naše glavne odlike.

Osnovna poslovna politika kompanije oduvek je podrazumevala izuzetno visoke standarde, pouzdanost i visok kvalitet usluga. Naš krajnji poslovni cilj je: zadovoljan klijent.

Media Works je osnivač Orion telekom grupacije.

Neobee

Neobee.net je Internet servis provajder koji dugi niz godina razvija inovativna logo_neobeerješenja za kvalitetan i pouzdan pristup Internetu. Osnovan je 1. Marta 2000. godine u Novom Sadu i do ovog trenutka se razvio u vodećeg Internet provajdera u Vojvodini.

Osnovna misija Neobee.net-a je približavanje prednosti novih tehnologija u oblasti telekomunikacija i Interneta i njihova puna upotreba u savremenom načinu življenja i poslovanja.

Najznačajniji period u razvoju kompanije počinje u martu 2009. godine. Vodeći wireless Internet provajder u Srbiji, Media Works i Neobee.net su postale članice Orion telekom grupe. U maju 2009. godine, Media Works je na tenderu dobio CDMA licencu i na taj način postao prvi aternativni operater fiksne telefonije u Srbiji. Početkom 2010. godine, grupi se pridružio i najveći alternativni ADSL provajder u Srbiji – SezamPro. Kao rezultat formiranja ove grupacije danas na tržištu imamo drugog najvećeg operatora fiksne telefonije i Interneta.

U budućnosti Neobee.net će sa SezamPro-om i Media Works-om na tržištu nastupati kao Orion telekom.

SezamPro

Sezam je najstariji online sistem nastao 1989. godine, kao jedan od prvih BBS-ova logo_sezamprou Jugoslaviji. Zahvaljujući originalnoj koncepciji, kvalitetnom softveru, Sezam je brzo stekao veliku popularnost da bi već 1990. prešao na komercijalni rad, postavši najveći BBS u Jugoslaviji. Glavni adut Sezama bile su konferencije, u kojima su hiljade korisnika razmjenjivale mišljenja o stručnim i opštim temama. U godinama krize Sezam je bio jedan od retkih oaza slobodne misli, ali i važan prozor u svet.

SezamPro je u septembru 1996. godine među prvima ponudio pun pristup Internetu, a već sledeće godine i ISDN pristup. Stalno primenjujući najnovije tehnologije i prateći potrebe korisnika, SezamPro je izrastao u najveći on-line sistem u Srbiji i jednog od najvećih Internet provajdera. Snažan Internet link, tačke prisustva u svim krajevima Srbije, atraktivne cene, kvalitetna usluga, [S] kartice i dobra podrška čine važne adute kojima SezamPro opravdava visok renome koji uživa među korisnicima Interneta.

Početkom 2010. godine, SezamPro je postao treći član Orion telekom grupe.