Pozovite nas:
020 450 000
Orion | Uputstva
Internet i Televizija po akcijskoj cijeni. Sa ili bez ugovorne obaveze. Ako tražiš samo televiziju, pogledaj Prepaid Orion televiziju.
orion telekom, internet paketi, internet, televizija bez ugovorne obaveze, televizija, pripejd internet, prepaid internet, prepaid tv, orion tv, oriontv, kućni internet
15508
podrska-template-default,single,single-podrska,postid-15508,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
[contact-form-7 id="15317" title="Brza prijava"]

Uputstva

Internet za poneti – Podešavanje modema

Podešavanje Email klijenata

Ukoliko Vašem mailbox-u pristupate u vreme kada ste na mrežu prijavljeni preko drugog Internet provajdera, neophodno je da u programu za prijem i slanje pošte navedete alternativnu lozinku. Da biste to uradili, neophodno je da ispratite sledeće korake:

  • Pristupite korisničkom portalu na stanici: http://moj.oriontelekom.rs unošenjem Vašeg korisničkog imena i lozinke u za to predvidjena polja.
  • Ukoliko ste uspešno uneli Vaše kredencijale, otvoriće se početna strana sa opštim informacijama vezanim za Vaš nalog.
  • Otvorite treći padajući meni koji nosi naziv Vašeg korisničkog naloga, potom izaberite stavku Lični podaci i kreirajte Alternativnu lozinku.

Da biste mogli i da šaljete poruke, potrebno je da aktivirate opciju My server requires authentication u Vašem programu za prijem i slanje pošte. Ova opcija se nalazi, ukoliko koristite Outlook Express, u meniju Tools/Accounts/Properties/Servers.